Världen är under snabb förändring och blir alltmer polariserad, komplex och osäker.  Utvecklingen har lett till ett ökat fokus på nationell säkerhet. Samtidigt finns det stora värden i internationella akademiska samarbeten.

Den förändrade situationen påverkar många aspekter inom högre utbildning och forskning, inte minst internationaliseringen. Det finns en oro att ett ökat fokus på säkerhetsfrågor kommer att undergräva globala forskningssamarbeten och hämma den snabba utvecklingen av vetenskap som skett under de senaste decennierna. Ett akut behov av att ta itu med globala utmaningar understryker dock vikten av internationella akademiska samarbeten. Trenden mot större osäkerhet, ökad säkerhetisering och tillhörande utmaningar är angelägna skäl för en kontinuerlig och inkluderande diskussion om värdet av ansvarsfullt internationellt akademiskt samarbete och dess fördelar.

STINT har bjudit in talare från USA och Sverige för att dela med sig av sina tankar, erfarenheter och reflektioner kring dessa frågor. Vi uppmuntrar ditt aktiva deltagande.

Program:

14.30 Registrering och kaffe
15.00 Modererat samtal med
 

Peter Michelson, The Luke Blossom Professor, School of Humanities and Sciences, och professor i fysik, Stanford University

Rebecca Keiser, chef, forskningssäkerhet, National Science Foundation (NSF)

Hans Adolfsson, ordförande, SUHF, och rektor, Umeå universitet

Andreas Göthenberg, verkställande direktör, STINT (moderator)

15.40 Frågor
17.00 Avslutande kommentarer

Välkommen!

Datum: Torsdag 19 september 2024, Kl 15.00 – 17.00 (Kaffe från 14.30)

Plats: World Trade Center (Restaurangentrén) Kungsbron 1, Stockholm

Registrering: Vänligen registrera dig senast 17 september 2024 kl 18.00 via denna länk.

Seminariet kommer att hållas på engelska.

Kontakt:
Mirja Cedercrantz
mirja.cedercrantz@stint.se
www.stint.se

I STINTs personuppgiftspolicy förklarar vi hur vi samlar in och använder information om våra användare, och hur vi skyddar våra användares integritet.